lördag 25 maj 2013

Nu är det sommar i Sverige igen...


Sommarblommorna är planterade och nu gäller det att hålla koll på nattens temperatur. Men enligt 10 dagar framåt så ska det inte bli frost iaf. Eller nu ljög jag nog lite, på framsidan i de hemmasnickrade blomlådorna och på muminhuset är det inte planterat än, det blir till veckan det. 

För första gången har jag verkligen planerat och skrivit upp vad jag ska ha i alla krukor. Annars är det lätt att man bara tar de man fastnar för och så blir det kattskit av alltihopa och mängder med olika nyanser. Det känner då jag igen sen flera år tillbaka. Visserligen har det blivit många vändor till trädgården men nu är jag nöjd. Jag måste säga att jag aldrig har varit så nöjd som i år. Det lönar sig att plan(t)era blommorna alltså. 

Jag har verkligen fastnat för de gråa korgarna. Så läckert ute i solen och det ger en härlig känsla av lite slitet. Det blir både nytt och gammalt på en gång 

 Grinden kan vara väldigt bra att ha när man vill ha altandörren öppen men inga småfötter på gräsmattan. Den gjorde min pappa efter mina önskemål strax innan Tyra kom till oss.


 Salvia, rosmarin, snöflinga och lavendel är det i korgarna. 


Ljusrosa och småblommig Dahlia blev det i de nya träväskorna. 


I krukorna mot förrådet intill köksträdgården bor det en rosa/lila Dahlia och en stor vit. Även en vit million bells som kommer hänga ner i den höga krukan. Jag behöver kanske inte säga att jag gillar dahlior. Är väldigt svar för de med mörkare blad. Så vitt, ljusrosa & lila är melodin här hemma i år. 
Hur ser det ut hos er?

I bakgrunden ser ni köksträdgården och där har det verkligen växt på sig. Så fort det går när det väl börjar grönska. Maken har bara en vecka kvar på kurs nu sen ska vi göra klart den helt. Ni vet, bygga en möbel med bord, spalje med liggande ribbor och kantskydd mot grannen samt fylla igen det med singel. 

Nej men här kan jag väl inte sitta och uggla längre, nu måste vi ut i friska luften. 
Ha en underbar lördag alla som kikar in. Jag är så tacksam och glad över era kommentarer ska ni veta. 


7 kommentarer:

 1. Välplanerat måste jag säga, blev snyggt :) Var har du hittat korgarna och träväskorna, snygga var de!!
  Här ska jag också ut, solen skiner så länge det varar ;)ha en bra dag!!
  kram susanne

  SvaraRadera
 2. De grå korgarna var verkligen fina! Jag har inte planterat några sommarblommar ännu, jag har bara penséer och violer än så länge, och så har jag ju några pelargoner som övervintrat, men inte tagit ut ännu, kanskse skulle ta och göra det idag, det blir väl ingen frost nu hoppas jag...
  Ha de gott! Ni har så mysigt i er trädgård!

  SvaraRadera
 3. Men gud vad du har piffat och gjort fint, härligt!
  Älskar korgarna =)

  Kram och ha en toppenlördag!
  Catta

  SvaraRadera
 4. Det är så kul att äntligen på plantera o fixa ute!
  Så fint du gjort i krukorna!
  Även jag gillade dina korgar, superfina!

  Trevlig helg!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 5. Oj så fint du har gjort! Här är det lite tidigt än..... men några få blommor har jag ändå satt. Penseér förstås, dom tål ju lite frost. Önskar så att jag kunde sätta andra fina blommor men jag bor på fel ställe.Här är det zon 6-7 och då är det inte mycket som går....
  // Britta

  SvaraRadera
 6. Fina planteringar du fixat till. Jag är också förälskad i gråvita korgar, har planterat i sådana på terassen. jag använder oftast vitt, grönt och rosa på terassen, eftersom vårat hus är ljusblått/gråblått, så de passar så bra. samma färger följer nog i resten av trädgården också, men mycket blått och lila har jag också.
  Jag hade köpt för lite sommarblommor (men det gjorde jag medvetet för att hinna ta mig en funderare emellan) så på måndag ska jag shoppa mera! :)

  H. Kitty

  SvaraRadera
 7. Vilka läckra blommor. Dahlian är ju alltid lite speciell. I år har jag bara en, efter att de frös förra sommaren. Så då är det bara en att hålla reda på om frosten skulle vara framme ;) Kram

  SvaraRadera