söndag 24 april 2011

Blåbär och kryddorHej igen på samma dag!

Det är paus från solen och fika en stund nu. Det är inte bra att vara i solen för länge åt gången, att pausa är viktigt.

Mitt senaste tillskott till köksträdgården är en blåbärsbuske. Jag vet ju hur stora och goda blåbär de ger och när jag fick höra av en kompis att de trivs bra här så slog jag också till.


Hybridblåbär "Northblue"
zon I-V
Hybrid mellan hög- och lågväxande blåbär. Blå medelstora, aromatiska bär. Mognad slutet av Juli - augusti. Självfertil. Höjd 1m.


Chokladmynta 40cm. Avger en svag doft av choklad och pepparmynta och har vackra blad som passar till olika maträtter och till te.

Kryddtimjan 20cm. Utmärkt kryddväxt som passar bra till kött, såser och marinader.

Gräslök 25cm. En klassiker till nypotatis och sill samt andra maträtter. Har även ett vackert utseende som gör att den passar bra i rabatten. Börjar blomma år två.


Blåbär

Några kryddor får stå ute i solen och frodas lite. Det kliar i fingrarna nu och jag vill bara få klart och börja så i min kommande köksträdgård. Jag sitter för fullt och ritar om den så ni ska få se hur vi gjorde istället för den första jag visade (blir större än första gången). Den är snart helt klar så ni ska få se skissen. Har någon av er en blåbärsbuske hemma?


Det lilla växthuset fanns på Ikea tidigare och jag har målat det och satt fast hönsnät istället för plasten som var förr.

11 kommentarer:

 1. Va häftigt med en blåbärsbuske! Jag har ingen själv, men skulle vilja ha :)
  Ha en fin kväll! :)

  SvaraRadera
 2. Blåbärsbusken var ju ett bra tips!! Supersött växthuset blev med hönsnät. Fin kväll önskar jag dig. Kram Paula

  SvaraRadera
 3. Jag vill oxå ha blåbär, men trodde man behövde 2. Bra att det finns självfertila! Nu kan du göra blåbärspaj i sommar:)

  Vilka fina exklusiva presenter du fick!!

  Ha en skön kväll!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Vad sött ditt lilla växthus blev med hönsnät! Jag har två blåbärsbuskar här hemma men de har stått under ett stort plommonträd så de har inte burit frukt ännu. I år ska jag flytta dem till ett bättre ställe så vi får se om det fungerar bättre. Jag såg att Charlotta med bloggen Cesars trädgård har blåbär och hon verkar få mycket bär. Kolla in där så får du säkert massor med råd och tips!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Så fint ditt lilla växthus blev med hönsnät på. Blåbär har jag aldrig haft men det verkar spännande:)

  Vilka presenter du har fått!!!!! Så kul!!!!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Du har något att hämta hos mig om du vill ....
  Stor Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Superfint och läckert med kryddorna!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Hej! Ja jag har två för det skulle man ha av dessa iallafall...Så gott med dessa..Kramis Gunilla

  SvaraRadera
 9. Får börja med att GRATULERA i efterskott. Ser att du fyllt år. Så många fina presenter. Jag har en Canon kamera åxå.

  Det som jag önskat länge är en blåbärsbuske. Har bara inte kommit mej för att köpa en, måste veta riktigt vart jag ska plantera den först. Men i år ska det bli gjort. Hoppas det blir blåbär i år då. Mycket som ska planeras i trädgården så man vet hur grunden ska vara först.

  kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Vilket fint växthus och coolt med en blåbärsbuske. Hoppas du har haft en fin helg.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 11. Visst har IKEA mycket fina nyheter! :) Billigt som vanligt! Det lilla drivhuset var verkligen sött! Undrar om de har något liknande nu.. bäst jag kikar! :)

  Kramar Anna

  SvaraRadera