måndag 25 april 2011

New Dawn


Hej!

Nu är vi inne på de sista timmarna av påsken. Jag har jobbat ett 10-timmarspass idag och sitter nu och njuter av värmen och fågelkvitter på altanen. Klockan är snart 20:00 och det är över 20 grader varmt ute. Det kan inte bli så mycket bättre denna årstid.

Har nyss varit på en runda i trädgården och jag är så glad över alla knoppar som har kommit. Jag var väldigt rädd att flera växter hade dött i vinter men icke. Fläderbusken är grön, alla lavendelplantor och klematisarna likaså. Löjtnantshjärtana, pionen, liljorna, irisarna och smulgubbarna har kommit upp. Men lyckligast av allt blev jag när alla mina tre rosor hade klarat sig. Det som har dött i vinter är våra två kaprifoler. Men ska jag vara ärlig så ville jag inte ha kvar den ena då jag vill ha hela väggen med tomatplantor där istället Jag vågade inte nämna det för maken men han anade nog nu eftersom jag blev så glad när en växt hade dött.

New Dawn

En finare ros finns inte tycker jag. Den skiftar i så härlig ljusrosa och silver och blommar i massor hela sommaren. Jag är så otroligt dålig på att sköta rosor men denna sort ska vara ganska tålig och det var den verkligen. Jag har tre plantor, två mot muminhuset och en mot altanen. Det är inte långt kvar innan den blommar igen nu

14 kommentarer:

 1. Hej Teres!

  Tack för dina rara ord om min veranda. Jag tror att det går att se vad det står på dörren om du dubbelklickar på bilden.

  Åh, jag ser att du har New dawn, helt ljuvlig!!! Sådana ska jag plantera i år. Har läst att den ska klara av ganska skuggiga lägen och jag har ett sådant ställe i trädgården, där jag tror att den skulle passa.

  Nu ska jag fortsätta att ta igen alla inlägg jag missat. Har ju haft lite bloggpaus!

  Hoppas att du får en skön start på veckan!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 2. Hej på dej! Va kul,new davn köpte vi 2 stycken ifjol,blomma så fint! Blev som du livrädd att dom dött i vinter men vi kolla över allt igår gubben o jag...dom lever!! Jättefina rosor verkligen! ha det gott Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart med rosor! Du kanske misstänkte att jag skulle säga så med tanke på hur det ser ut i min trädgård... ;0) Jag hade en stooor New Dawn som klättrade upp på vårt torp innan man den dog förra vintern. Jag hoppas att den jag satte dit kommer att bli lika vacker som den som var där... Det är en helt fantastisk klätterros!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du skriver så mycket positivt om New Dawn. Den kommer jag snart att få plantera här hos mig. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också New Dawn. Min har också klarat sig i år, som tur är.

  Ha en bra vecka. Kram Marie

  SvaraRadera
 6. I vår ska jag också plantera rosor. Hoppas bara att jag klarar av att hålla liv i dem :)
  Ha en bra start på ny vecka! Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. Ja, den är otlogt vacker!
  Ullis

  SvaraRadera
 8. Våren kom på riktigt tidigare än vanligt, tycker jag att det känns som. Efter denna vinter kan jag tycka att vi är värda detta :-)

  Ha det fint och fortsätt att njuta av att det knoppas.

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  Hoppas att din påsk varit bra, rolig historia om din pappa och klubborna, det är ordning på ungarna nu för tiden =).
  Såg att du köpt blåbärsbuske, så härligt att ha en sån i trädgården, tyvärr så tror jag inte att såna trivs här hos oss.
  Ha en bra vecka, kram Rebecca.

  SvaraRadera
 10. vilken ljuvlig ros och vilka härliga presenter du fick när du fyllde år;)

  Önskar dig en ljuvlig dag

  SvaraRadera
 11. Åh det är verkligen nåt speciellt med rosor!
  Ha en underbar dag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 12. Åhh så vacker den är! Vill också ha rosor mot väggen men inte min sambo. Vi ska bygga en redskapsbod sen o där ska jag få ha de iaf!! :) Där blir de även björnbär hade jag tänkt.
  Har en stor rabatt i våran trädgård bara för den är inte så stor. Men där fyller jag på med nytt varje år. Våran uppstammade ros är det som hararna ätit på så den dött. Där blir de rostigt armeringsjärn o en vit luktärt ist. Grävde i morse men så började de regna. Ska snart ut o fortsätta.
  Ska komma ihåg namnet på din vackra ros :)
  Ojjj förresten va mycket fina presenter o blommor du fick. förstår att du är nöjd.

  Ha en toppendag
  Kram CAmilla

  SvaraRadera
 13. Det är nog nästan vackrast i trädgårdarna nu och ett par veckor framöver (för er lite längre söderut iaf, för oss ligger den riktigt grönskande och blommande våren en ganska bra bit bort..)

  Och Jim Carrey är ingen favorit hos mig heller!

  SvaraRadera
 14. Jag skulle så gärna vilja ha rosor men har verkligen inte gröna fingrar- är dom "lättskötta"?! Himla fina är dom iallafall!

  SvaraRadera