söndag 3 april 2011

OlivträdHej!


Jag måste ju kika in och visa er mitt olivträd som jag fick av maken igår. Mitt gamla olivträd överlevde inte vintern då jag inte visste hur de skulle övervintras. Nu skulle jag behöva er hjälp med hur jag ska göra med det nya.

Hur sköter ni era olivträd nu? Står de varmt och ljust och vattnas regelbundet eller vilar det fortfarande i kallare miljö? Hur mycket vatten och hur ofta vattnas det?Svar till Mia. Jag kan inte hitta något mail från dig och jag kommer fortfarande inte in på din blogg då det står att profilen inte är tillgänglig. Maila mig igen på lantligtismultronbacken@hotmail.com

9 kommentarer:

 1. Jag har inget tips att komma med för jag kör med icke äkta olivträd ;o)
  Ha en riktigt härlig vecka!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 2. Såå fint!
  Så där ser inte mitt ut efter vintern, har dock inte gett upp hoppet om att det ska öveleva ännu.
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag brukar låta mina olivträd vila i vårt torp där det är ca 10grader och ljust under vintern. Där vattnar jag det kanske en gång i månaden... I Februari plockar jag in dem till värmen och då vattnar jag det 1-2 gånger i veckan. Det ska torka upp mellan vattningarna. Näring ger jag ungefär en gång i månaden. Det kan vara bra att plantera om sitt träd till våren men tänk då på att just oliv tycker om kalk till skillnad från Citrus. Man brukar nämligen rekommendera att man använder citrusjord till oliv! Tillsätt kalk så kommer det att trivas... När man ser att trädet börjar skuta nya skott kan man "frisera" det. Klipp in de nya skotten till 2/3.

  Tja, jag tror nog att det var allt jag kan om oliver... ;0) Fråga gärna mer om du undrar något!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Åh...du har också ett olivträd!

  De är så vackra.

  Kan inte ge tips alls på hur de ska skötas, har aldrig haft något.
  Ska bli kul att läsa hur ditt överlever, funderar nämligen på att skaffa ett som ska få bo i växthuset i sommar. Frågan är om jag har möjlighet att få ett att överleva en vinter.

  Kramar och hoppas du kan få bra tips!

  Lena

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tyvärr har jag aldrig ägt ett olivträd så jag har inga tips åt dig. Hoppas att du får några riktigt bra så att du lyckas bättre den här gången:)
  Ha det gott
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 6. Ljust och svalt ska de stå på vintern, som många växter. Det brukar vara svårt att få till om man inte har ett uterum... men försöka duger!

  Ha en skön vårlig dag!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Mitt olivträd har stått i köket( i österfönster)hela vintern och det har det gjort i hela sitt liv =3 år.Nu är det fullt med små ljusgröna nya blad och jättevackert.Men inte alls med så tät och fin bladkrona som ditt exemplar utan mer "småspretig".Så jag undrar också över skötseln:Hur klipper man dom????
  Förresten är din nya pelargon helt underbar..!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 8. Hej jag har ett olivträd som jag köpte i somras. Det har stått i fönstret i vardagsrummet hela vintern nu. Det är nog ganska svalt just där då vi inte har elementet på under. Har vattnat 1 gång i v. Det har tappat lite blad men verkar må ok ändå. Kan inte så mycket om dom men hoppas du får massor av bra råd iaf.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 9. Hej där.
  Köpte mitt första olivträd för någon vecka sedan och undrar oxå lite över hur dom ska skötas. Ska tydligen vara lättare än man tror...
  Ha en fin dag.
  Kram Kristina

  SvaraRadera