måndag 20 maj 2013

Första plockningen blev pajkalas


Igår kunde vi inte hålla oss längre, det blev några stjälkar tillsammans med en härlig kakmassa i ugnen. Ni har ju sett vår rabarberbuske och den behövdes rensas lite. Tyra fick hjälpa mig att bära dem och så stolt hon var. Sprang till sin pappa flera gånger och sa att vi skulle baka rabarberpaj. 
Att stå och baka i denna hetta är egentligen inte så roligt men vad gör man för den goda sakens skull. 

rabarberpaj fick det bli





Och sen var det ju receptet då. Nu är det ju så att jag går inte efter några recept när jag bakar paj utan här höftas det hejvilt beroende på vad man är sugen på. 
Men om jag ska försöka då

200g margarin
2-3dl havregryn
1-2dl vetemjöl
1dl socker
3tsk vaniljsocker

Knåda ihop och ha 1/3 i botten av formen, skiva några skalade stjälkar rabarber och strö över (stö lite strösocker på om man är rädd att det blir surt). Fördela resten av smuldegen över. 
Grädda ca 30minuter i 175 grader. 

Mumsigt och passa på att ta rabarberna före midsommar, de är absolut godast då och blir inte lika träiga. Sen ska man ta bort blommorna som kommer upp hela tiden. 



5 kommentarer:

  1. Vad smaskens. Här blev det kräm istället, men precis lika efterlängtat som den första pajen. En långpanna med mjukkaka fylld med rabarberkompott fixades också ihop till seriepremiären i fotboll. Jammi!

    SvaraRadera
  2. Mums med rabarberpaj,det måste jag göra någon dag.
    Kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Mums, så gott. Jag ska också göra rabarberpaj någon dag.;-) Kram

    SvaraRadera
  4. Åhh, såå gott med rabarberpaj och vilken tur att du har bärhjälp av världens sötaste Tyra!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  5. Åh vad gott!
    Ha en fin dag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera