tisdag 21 maj 2013

Rabarbersaft i kuber


Japp, det blev tillslut en regnig dag även här (disregn). Men efter så fint väder gör det inget, huvudsaken är att det är ganska varmt ändå. Värre blir det visst imorgon och på torsdag. Burr

Visar er vad vi har haft i glasen och svalkat oss med i helgen. Smart är bara förnamnet tycker jag. Dessa iskuber är både kalla och väldigt goda, perfekt för den iskalla drycken en varm sommardag. 
Jag gjorde så mycket rabarbersaft och citronlemonad förra sommaren att jag var tvungen att frysa in lite. Istället för att frysa in i flaskor så fyllde jag ispåsar och slängde i frysen, tar mindre plats och man behöver inte tina en hel flaska för ett glas. Sen håller ju inte saften så många veckor i kylen om man som mig inte vill ha i några konstiga medel. I frysen håller den lääääääänge.

Ta tre kuber och fyll på med kallt vatten sen. Kuberna tinar på några minuter och rör om eller stoppa i ett sugrör. Vips så har du ett kallt glas saft eller varför inte en hel tillbringare att bjuda på. 







Vi har några olika sorter i frysen så jag var tvungen att märka dem så vi vet vad som är vad. 
Mitt recept på citronlemonad brukar vara lite starkare så då kan man minska ner till två kuber i ett glas.
Det hittar ni här

Snart så kommer vi att kunna göra ny syrensaft också, vilka knoppar som har slagit ut nu på träden.
Jag bara älskar hemmagjord saft.
 Finns inget godare

Har ni någon favoritsaft?

13 kommentarer:

  1. Mycket fiffigt! Tror att jag "apar" efter när jag nu har fått upp min rabarber. Lite sen här i Härjedalen.....
    Tack för recepten, dom är jag glada i....
    Min favoritsaft är nog hemmagjord hallonsaft, jättegod och jättefin färg.

    Ha det bra!
    // Britta

    SvaraRadera
  2. Hej va fiffigt de där va! Hmm ja jag är uppvuxen på hemmagjord saft på allt möjligt så jag dricker de mesta. Fast jag är inte så förtjust i gul saft konstig som jag är :)

    Ja jätteskönt att få fönstrena bytta, men ack så dyrt. Våra är från 60-talet o tvåglas. Vissa igenmålade o repiga o några med trasiga persienner o färgsläpp i botten. Skitdåliga med andra ord så de är värt pengarna!!

    Ha en skön dag fast de är regn/dis
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  3. Så smart med istärningspåsar. Ska jag nog härma tror jag :) Min favoritsaft är en egengjord citronsaft. Svalkande och god som gillas av alla i familjen. Kram Veronica.

    SvaraRadera
  4. vilken underbar ide att frysa in saften i påsar som du gjorde. detta ska efterapas, tack för tipset. God tisdag!

    SvaraRadera
  5. Åh vilken smart ide!
    Ha en fin tisdagskväll!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  6. Men oj vad duktig du är! Får så mycket smarta tips av dig. Önskar jag var lite mer "händig" i köket och hade gröna fingrar som du. Kram Annie

    SvaraRadera
  7. Vilken bra ide, ska jag komma ihåg :)
    Så stor Tyra har blivit och så fin vattenpump ni har, vill också ha vatten i trädgården ;)
    Ha det bra 'kram susanne

    SvaraRadera
  8. Gud så smart:) Att man inte har tänkt på det hihi. Ja det måste vara det klibbiga på pioneerna för dom sitter i klungor på mina. Så söt hon är lilla Tyra. Stor kram Anne

    SvaraRadera
  9. Jag gillar flädersaft och hemkokt hallonsaft. När jag var lite ville jag bara ha köpesaft, apelsin, och det som fanns var hemkokt vinbärssaft...det har jag lite svårt för än idag...

    SvaraRadera
  10. Men vilken fantastisk idé..:-)
    Måste bara vara toppen nu till sommaren & värmen kommer!

    Må så gott
    KRAM

    SvaraRadera
  11. Tack så hemskt mycket för dina ord hos mig! Det värmer varje gång någon tar sig tid att lämna en hälsning.

    Ja jag är så nöjd med mitt växthus! Det är från Willab Garden, och det enda än så länge som jag har att gnälla över är väl vilken urdålig byggbeskrivning det medföljde. Och att det fattades några skruvar vid leveransen (så därför har inte handtagen till dörrarna eller stuprören kommit på plats än), två av fönstrena var skadade och några profiler repade när vi öppnade paketen (ej transportskada). Men å andra sidan dök det upp ett extra öppningsbart takfönster som vi inte beställt :-). Så det satte vi upp.

    Ja det finns verkligen många att välja på, men jag ville ha ett mer rejält växthus som blir som ett smycke i trädgården, så då uteslöts ju de här billiga växthusen på tex Plantagen m.fl. Sedan var det pris, utseende och funktion som fick bestämma. Det stod väl mellan Skånska byggvarors växthus som ser ut som ett orangerie, ett liknande det vi köpte från Classicum och så detta Maxi 3 med lite lull-lull från Willab. Jag valde mitt växthus från Willab för att jag ville ha den högre takhöjden, dubbeldörrar på långsidan, nockdekorationerna och att det skulle vara SVART. Inte antracit t.ex. Takhöjden är jag supernöjd med, och tycker att alla ska ta förhöjt om man köper ett dyrare växthus. Hopaps din dröm också blir sann!

    Vilken underbar idé med saften! det ska jag lägga på minnet direkt! Min favorit är nog röda vinbärssaft... gillar det sötsyrliga :-).

    Ha en bra dag!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Åh va smart! :D
    Det ska jag absolut testa i sommar! Vill göra fläderblomssaft :) Men måste ju få tag på blommorna då med..

    Ha en fin dag imorgon!
    Kramar

    SvaraRadera
  13. Vilken smart idé! Tack för tipset! Mycket bättre än de små 33cl pet-flaskorna som jag fryser in det i.

    Kram

    SvaraRadera