tisdag 23 juli 2013

Finn ett fel


Vad hände här?

De ljuvliga pionvallmo blommar för fullt nu och det är så bra med den för det blommar bara några i taget så de finns att njuta av ganska länge. Däremot blev jag väldigt förvånad när jag såg den knallröda mitt i. Jag brukar så dessa blommor varje år men det är första gången det kommer en röd med. Lite roligt faktiskt. 

Bredvid pionvallmon är det vit rosenskära som börjar knoppa sig nu. Jag sår alltid i en av pallkragarna i köksträdgården och denna kombination gillar jag då rosenskäran blommar senare än pionvallmon. Man vill ju ha något som blommar under hela sommaren så det gäller att välja olika blomningstider för sina växter. 
Höga blommor är också något jag strävar efter här då de skymmer jordgubbarna lite för fåglarna.  

Det är lagomt att så en påse av både pionvallmo och rosenskära i en pallkrage. 
Jag brukar lägga över en stor fönsterruta på våren/försommaren när jag sått för att de ska får det lite varmare när det fortfarande kan vara väldigt kallt samt att de ska komma upp lite fortare.
De nickar till men precis när de är på väg att slå ut så rätar de upp sig. 

Det är just dessa underbara blommor som får så fina frökapslar som jag visade er igår. Jag plockar in dem i buketterna. 2 kommentarer:

 1. Såna ska jag banne mig ha nästa år, så vackra!
  Jag känner som du, ångest inför inskolning till hösten.. Vill inte att denna långa "smekmånad" med mina små ska vara över alleredan :(
  Önskar dig all lycka med arbetssökandet, du är värd det bästa! Jag är väldigt tacksam över mitt jobb, även om det inte är drömyrket. Skönt att ha nära till både dagis och hem, som jag har nu efter flytten :)

  Stor kram till dig min fina vän,
  Catta

  SvaraRadera
 2. Va festligt! Men så vacker den var!
  Kram Anna

  SvaraRadera