måndag 29 juli 2013

Vitt bord/svarta stolar - svart bord/vita stolar - vitt/vitt - svart/svart


Vi går i väntans tider..... väntan på att vi ska hitta en ny köksmöbel. Detta trodde jag väl ändå inte kunde vara så svårt. Egentligen är det väl superlätt OM man hade obegränsat med pengar. Nä, det får inte kosta hur mycket som helst eftersom det ändå inte håller en evighet. 
Men något jag nu har fastnat för är dessa stolar från ikea. Frågan är bara om de håller måttet eller blir rangliga direkt. Har inte så där bra erfarenhet av ikeas stolar annars så jag tänkte höra om det är någon där ute som har dessa och vill skriva några rader och berätta för mig hur de är?

Sen till det andra dilemmat. Ska vi ha svart bord och vita stolar, vitt bord och svarta stolar, vitt bord och vita stolar eller svart bord och svarta stolar?
Jag vill inte ha både vita och svarta stolar blandat, det vet jag iaf. Sen är jag väl egentligen inte så jättesugen på vitt vitt heller då vi nu har vitt bord, vita stolar och en vit kökssoffa. 
SMAKRÅD TACK
 Visst är de svarta stolarna snygga..... är nog lite sugen på svarta stolar och vitt bord då jag är liiiiiite rädd att det blir väldigt mörkt med svart bord också. 
Men jag tänker INTE måla, denna gång ska det vara färdigt. Vi har idag ett super rejält bord och stolar till men jag vägrar slipa om bordsskivan och måla (har blivit stött och fult, sen är bara två av stolarna målade då vi använder kökssoffan). Vill även ha ett bord  med sex stolar till. 

En djungel även detta 

10 kommentarer:

 1. Skönt att höra att nån annan har samma "problem" som jag.
  Sen vi flyttade till lägenheten har jag kollat efter nytt köksmöblemang.
  Det är skitsvårt.
  Helst av allt vill jag har Leksandsstolar och bord, men de kostar ju en förmögenhet, och sambon tycker vi skall vänta tills barnen blivit äldre. (vilket jag är med på)
  Jag har tittat på Ikea, men skulle vilja prova nåt annat än Ikea för en gångs skull( vill inte ha nåt som alla andra har, därför skänkte vi bort Ektorps sofforna). Har varit lite sugen på Tolix stolar och nåt ruffigt bord, men vet inte om den stilen passar oss.
  Jag kan hålla med dig om att det är svårt att välja. Ska man ha vitt bord och svarta stolar eller tvärtom eller samma. Huga! vilken beslutsångest man kan få. Jag är som du lite mer sugen på att ta in lite svart, men vill inte få det för mörkt och "dystert".
  Det bästa är väl att gå runt i affärer och sätta sig vid ett svart bord och se vad man tycker. Vilket jag inte har provat än, men skulle vilja.

  De svarta Ikea stolarna du hade med i inlägget tycker jag va snygga, men har ingen erfarenhet av dem tyvärr. Hoppas du får svar av någon annan.

  Lycka till i letandet!

  SvaraRadera
 2. Hahahahah välkommen till mitt dilemma! Är också i bytar tagen o kan inte bestämma mig alls.
  Mannen rynkar på pannan o tittar så där konstigt på mig när jag börjar svamla vitt/svart/blanda osv :)

  Jag tycker vitt bord o svarta stolar. Svart bord har jag fått rekommendationen att inte ha då man får torka damm på de flera gånger om dagen.

  Stolen ser bra ut, våra bekanta har dessa och har haft de i ett år nu o jag tycker inte de är rangliga.

  Jag har också vit kökssoffa som nu står vid bordet, förut stod de i vardagsrummet med stolar. De bordet är för litet o ska säljas med de 4 stolarna som hör till.

  Jag skulle vilja ha en tolixkopia i vitt till bordet, eller kanske blanda en sån med två svarta stolar i trä.
  Ja du hör ju, jag velar jag med :)

  Lycka till

  kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Hm, svårt...men vitt bord och svarta stolar låter snyggt! Det eller vitt och vitt skulle jag nog ta. Det är snyggt att bryta av och inte ha samma färg faktiskt, och jag tror att svart bord blir lite föör svart, och så syns ju allt damm mycket fortare på svarta stora ytor...
  Skall bli kul att se vad du väljer!

  Men oj vad du redan börjat planera för hösten...nja, det får nog vänta för mig =)
  men säkert klokt för saker kanske tar slut!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej hej

  Vi har dessa stolar hemma o är jätte nöjda med dem, är riktigt sköna att sitta i och är verkligen inte rangliga.
  Ja tycker du ska ha vita stolar o svart bord. Själv har vi våra till ett gammalt brunt ek bord :)

  Kram Malin misssealander.blogspot.se

  SvaraRadera
 5. Ja du, det är inte lätt att bestämma sig. Man vill ju känna sig helt nöjd med det man köper eftersom det i alla fall kostar en del och så är det ju tänkt att man ska ha det ett tag sedan. Svårt att råda, tycke och smak är så olika och så beror det på vad man har för stil i resten av huset.
  Vi har mörkt brunt stort bord med 6 vita stolar.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 6. Hej, vi har dessa stolar, vita till ett gammalt brunt ekbord. De är stadigare än våra andra ikeastolar, känndes redan när man monterade dem. Fler skruvar och bättre konstruktion. Vi har dem till matsalsbordet och sitter alltså inte på dem varje dag, men har aldrig upplevt dem som rangliga.
  Med vänlig hälsning,
  Karolina

  SvaraRadera
 7. Stolar har vi varit och köpt idag.. Men det blev skinnstolar för oss, ett nytt bord skall köpas sedan.. Vi passade på nu när vi hittade till halva priset =)

  Jag gillar de svarta stolarna du visar, snygga!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Vitt-vitt eller svarta stolar och vitt bord röstar jag på. Svart bord får du torka hela tiden...Jag är så trött på våra rangliga köksstolar, skulle kanske kolla på dem du visar eftersom andra skriver att de funkar bra.

  SvaraRadera
 9. Tjohoooo!! Vart ääär du!
  Kör på svarta, snygg kontrast till allt det vita :)

  Kramelikram

  SvaraRadera
 10. Riktigt bra och stadiga är de där stolarna.:-) Kram

  SvaraRadera