måndag 8 juli 2013

Nu är det lummigt i oasenHjälp vilken värme vi hade igår, otroligt varmt och JA, jag klagade faktiskt. Så varmt tycker jag inte om. Över 30 grader och 22:00 på kvällen var det 23 grader. Vi satt på altanen och läste till över midnatt (fick knäppa på min nya lampa framåt småtimmarna, visar den imorgon för er som inte har Instagram).

Men vatten och värme gör att vi nu har en lummig oas i köksträdgåden nu och många knoppar väntar på att slå ut. Som den härliga pionvallmon i vitt (ny sort för mig och lite tidigare än den ljuslila) som har sprickfärdiga knoppar. 
Annars kan vi nog bjuda hela området på kryddor om vi vill. Jösses så de växer. 
Härligt och jag bara njuter av mina kvällsrundor i trädgården nu. Ibland kommer jag på mig själv hur jag går och funderar vad och hur jag ska göra nästa år. Vad som ska bytas till annat och favoriter som ska odlas igen. Säg att ni också gör så, då känner jag mig inte lika knasig;)


Jag är helt såld på gräs och speciellt höga tuvor i rabatterna. Denna skönhet ovan växer fort och se så fint de "blommar" nu. 
Det har sinat i regntunnan länge här nu och det är vattenslangen som gör jobbet. Iof slipper man bära en massa vattenkannor men inget är så bra som ljummet regnvatten för blommorna. Jaja, den fylls nog på snart igen och då klagar vi för att det regnar:)) Tyras pool tömmer vi på kvällarna och det blir ju bra till vattningen det, antar att det är lite gödning i också:))

Annars går jag och gruvar mig för detta förbaskade fula staket som än inte har blivit målat. Vi MÅSTE måla det snart.....NYSS. Så tråkigt och bortprioriterat.
Skäms


9 kommentarer:

 1. Ni har de verkligen sååå fint där!!

  Ha en skön dag
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Här är det oxå varm, men oftast ganska friskt så här nära havet. Så härligt att se allt som växer och frodas hos er, ögonfröjd! Och stor inspirationskälla =) Er lilla oas är så så himla mysig!

  Kram på dig, nu ska vi åka och bada!!
  Catta

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint och grönskande ni har det i köksträdgården. Så där tänker jag oxå fast mera ute vid stugan om olika saker som ska byggas, handlas eller planteras ;).
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 4. Åh så vackert!
  Ha en underbar måndagskväll!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 5. Ja, nu får du skämmas, själv har jag målat staket i en hel vecka nu...*vissel, vissel* =) Nej du njut du ett tag till av semester och sköna dagar, staketet går ingenstans!
  Jovisst är jag också sån som går omkring och funderar på vad jag skall göra annorlunda, det gör jag hela tiden faktiskt! Så i så fall är jag också knasig!

  SvaraRadera
 6. Ähh, ingen fara! Har typ en miljard projekt som inte hunnits med... Tycker du har en helt underbar trädgård och njuter av bilderna! Man blir lätt hemmablind, samma här, och så ser man bara det som inte hunnits med... Din trädgård är härlig, njut av dem! Måla hinner du... :)

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Nu har jag läst ifatt mig här, missat en del :)
  Så underbart fint det blev i oasen och vilken bra idé med lastpallar!! Mycket där att bli avis på ;)
  Kram kram
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ja, ni har det verkligen fantastiskt vackert!!
  Jag undrar vad ni har använt för dimension till ert vita staket på stolpar och ribbor, otroligt snyggt!
  Med vänlig hälsning, Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!

   Stolparna är 125x125 om jag inte missminner mig. Ribborna är ca 45x20.
   Stolpen är i tryckt material då de inte finns i annat så stora.

   Teres

   Radera