fredag 26 juli 2013

Grönsaker är bra


Men så jag tjatar ut er med bilder ur min köksträdgård. Behöver jag säga att jag ÄLSKAR den.
Jag kan gå och strosa hur länge som helst och det är så underbart att se hur allt växer. Jag äter mycket grönsaker och de smakar allra bäst när man har odlat dem själv. Maken däremot spelar det ingen roll för, han gillar inte grönsaker. Han pinas verkligen när Tyra brukar mata honom med dem och han är tvungen att äta. Hihi, jag brukar faktiskt säga åt henne att mata pappa lite mer:))

Idag visar jag er ur pallkragen med majs, romansallad, ärtskidor och mangold. 
Romansallad är en av favoriterna bland sallad. Gillar även krispsallad och den lite röda Lollo Rosso salladen. Ärtskidan blommar ju i vitt så det är ju bara toppen att ha med i landet. Så väldans gott tycker jag väl inte att det är men den går ju att blanda i många maträtter och framförallt wok. 

3 kommentarer:

  1. Ja visst är det härligt med grönsaker som man själv odlat upp från små frön. De smakar så mycket mer än de man köper och så vet man att de är utan gifter.

    SvaraRadera
  2. Sockerärtor är mumsigt tycker jag, vanliga ärtor går bort...I år blev det dock inga alls eftersom jag bestämde mig för att använda upp en massa gamla fröpåsar och då blev det ingen plats kvar till sockerärtor./Susanne

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt att odla och skörda i egen trädgård! Må så gott kram från Maria

    SvaraRadera