torsdag 14 april 2011

Fönsterputs



Hej!


Vilket otroligt sommarväder det har varit idag. Det bästa av allt är att det ska bli så i tre dagar till fast ännu varmare. Underbart! Idag skulle jag bara vara ledig och ta det lugnt.... tror ni? Efter ett ännu gott besked i morse så hade jag inte ro att sitta ute och läsa i solen så jag tog och putsade fönsterna och bytte gardiner.




Fina Mårbacka pelargoner som jag fick av maken


Denna nya kappa fick komma upp i köket. Det blev verkligen sommar direkt. Så gulligt med spets och volang i vitt och lite genomskinligt tyg. Men någon måste har varit och lagt lite jord i hinken för inte kan väl fönsterna ha varit så otroligt lortiga att vattnet blev mörk brunt? Nä, jag skyller på katterna. Men nu ser vi ut igen och så fint det blev.



Jag tror att jag har provat alla metoder när det gäller fönsterputsning och jag hittade min absoluta favoritmetod för några år sedan. Jag frågade vad fönsterputsarna använder för medel och fick svaret att det bästa är några liter vatten och massor med YES diskmedel. Jag brukar ha i ca 2dl i en stor hink med vatten och jag lovar, det är klockrent. Vitt på fönsterna men rent redan första skrapningen. Då är det slut på att behöva ta om för att det blir flammigt mm.


13 kommentarer:

  1. Vilka härliga sommarlätta gardiner. Var har du köpt dom?
    Jag putsar oxå fönstren med yes men har även ättika i vattnet.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  2. Jag har också frågat fönsterputsarna men jag fick att annat svar;) Dom sa några droppar av jif skurmedel och yes diskmedel, det funkar också väldigt bra:)

    Fint det blev med den nya gardinen!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Ååå, ska det bli vackert väder? Då håller jag tummarn aför att det gäller oss också... så vi kommer någon vart i den där trädgården.. Hoppas man får se bilder sedan på er köksträdgård.. :) Vi ska göra en kombinerad köksträdgård och odlingsdel med perenner på tillväxt och lite annat smått och gott..
    Må så gott! Kram Evelina

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga mårbackor du har och va snyggt det blev med kappan i fönstret! Fönsterputsning ja, det borde kanske jag också ta itu med någongång... senare :) det gör ju faktiskt ofta väldigt stor skillnad när det väl är gjort! Du har en väldigt mysig blogg :) Kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Vilken söt kappa!
    Härligt med nyputsade fönster!
    Jag använder bara vatten jag!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  6. Ja visst är det härligt med solsken! Jag ska njuta hela helgen om det håller i sig. Vad duktig du är som putsar och fejar! Ursöt gardin! Jag lägger ner min blogg nu, men kommer förstås kika in här ändå! Jag finns på mailen om du vill nå mig.
    Kram Anki

    SvaraRadera
  7. Åh vilken söt gardin!
    Ha en riktigt härlig helg!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  8. Hej Teres!
    Vad härligt med nyputsade fönster! Tack för tipset om Yes, det ska jag testa då jag inte har tvättat våra fönster ännu:)

    Jättesöt gardinkappa, verkligen somrig!

    Ha en trevlig helg!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Jättefin gardin och vilket tips med Yes Dismedel. Det ska vi komma ihåg;)

    Önskar dig en ljuvlig helg

    SvaraRadera
  10. Åh så härligt att ha det gjort!...fönstrena rena och putsade menar jag.Det behövs verkligen göras nu när vårsolen lyser rakt in (eller rättare sagt försöker..)Jag har ju inga katter att skylla på nu längre..hmmm får se till veckan..
    önskar dig en skön helg
    kram Kerstin

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Så sommarfint du gjort i fönstret! Ljuvlig gardin!

    Hoppas du får en fin helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  12. I love these curtains, very sweet!
    Have a great weekend!
    Chris :o)

    SvaraRadera
  13. O de säger du nu när jag beställt fönsterputsare ;-)

    samtal...

    SvaraRadera