onsdag 19 juni 2013

Att tänka sig för både en och två gånger


Nu när det är sommar så är det många som längtar efter ett eget husdjur. Det är även en period man många gånger läser om upphittade lådor med flera kattungar i mm. Det är så det skär i hjärtat varje gång och jag kan inte förstå vad det är för människor som kan göra nåt sånt. Att man inte tänker efter före INNAN man skaffar djur. 
Djur kräver en hel del och förtjänar att få ett bra liv. De ska skötas om som så mycket annat och de behöver också det bästa så som vi. 
Vi har haft flera katter, marsvin och kaniner och alla våra djur har vi haft försäkrade. Ja, även marsvinen och kaninerna. Vi hör till dem som vill ge allt vi kan om de skulle bli sjuka eller om olyckan är framme och då gäller det att ha en riktigt bra försäkring för att få så bra hjälp som möjligt. 

Vi har flera gånger fått använda försäkringen på våra djur och det är verkligen guld, vi har sparat många tusenlappar. Ska man ha djur så ska man även kunna lägga pengar på dem när de behöver en veterinär tycker jag. Vi har alltid hjälpt våra djur in i det längsta och så länge de inte lider så försöker vi. Men de får absolut inte lida. 

Jag tipsar er alla att tänka över hur ni har det med djurförsäkringarna. Det kan även löna sig att byta till ett annat bolag de det inte alltid är de billigaste som är bäst. Ibland tjänar man på att kika en extra gång, vilket även gäller alla försäkringar vi har.

Häromdagen upptäckte vi faktiskt hur dåligt vår egen villaförsäkring var. Om vi bytte till ett annat bolag så får otroligt mycket mer om huset skulle brinna men vi betalar ändå lika mycket pengar i månaden. Hualigen så otäckt, det gäller verkligen att lägga ner lite tid och läsa det finstilta.
Jag vet, hur tråkigt är inte detta med försäkringar och hur jobbigt är det inte med dessa försäljare som ringer helt fel tider. I know...
Vi kikade faktiskt in på Insplanet (klicka så texten kommer ni dit direkt) och fick toppenbra hjälp. Där kan man kika in när man har tid och inte behöver stressa sig fram. I dessa sammanhang tar men verkligen den hjälp som går att få för att ordna ett tryggare liv, man vet aldrig när olyckan är framme.

Nu ska då jag gosa ner näsan i min egen lilla lurvtuss här hemma, trots att han kommer in med en liten mus ganska ofta numera:)

6 kommentarer:

 1. Bra inlägg, superviktigt! Vi har superförsäkring på Ebba via uppfödaren (var ju fodervärdar tills 8 feb då hon fyllde 5). Har blivit ett par självrisksummor genom åren, bara det svider ju, tänk då om man skulle fått stå för hela beloppet =/
  Kostar att ha djur, men de ger mer än vad de tar, hundra gånger om! Det är mer än man kan säga om människor det ;D


  Ha en ljuvlig dag på playa del Smultronbacken!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Att titta igenom sina försäkringar både de som gäller oss människor och djuren är inte fel..
  och visst är djuren värda massor, lika mycket som vi..Djuren har också hjärtan..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Hua ja hur kan människor göra så!!

  Usch o fy...

  Ja vi har verkligen haft turen med försäkringen på ena hunden nu när hon har varit massa sjuk o vi sen fick operera bort livmodern. Vi bet 3500 o försäkringen tog 18000 då! Japp dyrt men hur hade de varit utan!!!

  Ja tänkvärda ord från dig idag.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Så viktigt, håller med i allt =) Vi har också haft nytta av försäkringen, en gång höll min katt på att dö i midsommarhelgen och blev inlagd, vågar inte tänka på vad det kostat utan försäkring...
  Vad fin han är eran lurvtuss! Ser nästan ut som brittisk korthår, är det månne det? Fin är han vilket som! Älskar den gråa färgen på katter, min Signe hade ungefär den färgen.
  Och vad fin eran uteplats har blivit, förstår att det kommer att bli favoritplatsen nu i sommar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. vilken underbar liten sötnos!!! Bra och tänkvärt skrivit :0)

  Åsa

  SvaraRadera
 6. Alltså ... för det första. Jag svimmar av söthetsdöden! Den där katten är ju alldeles underbar!

  För det andra så är jag glad att du uppmärksammar detta ämne. Så fint skrivet! Skaffar man djur så måste man ta hela ansvaret - även när de blir sjuka eller skadade. Jag ser våra katter som en självklar del av familjen och de förtjänar det bästa. Jag fick dyrt erfara vad det innebär att inte ha en försäkring för några år sedan, en av våra katter var oförsäkrad ... och olyckan var framme. Han blev påkörd av en bil och fick sitt bäcken krossat. Det fick kosta vad det ville, det blev till att skära ner och dra in på alla andra onödiga utgifter. Efter ett antal operationer och fin veterinärvård så blev han återhämtad och är idag en glad och lycklig katt igen. Det var värt varenda krona! Men jag har lärt mig läxan. ALLA våra djur är nu försäkrade :)

  Jag önskar dig en ljuvlig midsommarhelg!
  Kram Sofia  SvaraRadera