onsdag 12 juni 2013

Tur att allt blommar olika tider


Hello Wednesday!

I Maj vill man att allt ska börja blomma, men nu är man så tacksam när det blommar olika tider. När någon favorit blommat klart så börjar en annan titta fram. 
Jag som älskar syren börjar känna lite tomhet nu när de snart gjort sitt, men då tar istället mina dvärgsyrener över. Varför de blommar senare har jag ingen aning om faktiskt men det är toppen.  
Fotade lite igårkväll innan solen gick ner i köksträdgården och jag kan inte sluta njuta av alla härliga växter som gör sig så fina. 

 Dvärgsyren i en trätunna mot det nya staketet/spaljen

 Den andra dvärgsyrenen i landet och i bakgrunden ser ni vår nya soffa (stor som solsängar) som börjar ta form. 

 Stor vit Allium mitt i rabatten. 

 Pionknopp "Shirley temple" som snart blommar

 Lavendel

Stor vit Dahlia och en rosa/lila i bakgrunden. 

Men hörrni, vilken beslutsångest jag har. Har nog aldrig velat så som jag gör just nu och det är bara över en liten sak som KUDDAR. 
Jag vet inte vad vi ska ha för färger där ute i nybyggda soffan i köksträdgården. Röd vägg, vit soffa och staket bland betong och singel. Tyget på dynan väljer jag utefter valet av kuddar. 
Det mesta går ju men så svårt. Det lutar lite åt blått (hon som gått till att nästan älska blått), snålisen här tänker att hon då kan byta lite med dem på altanen. Det är ju inte direkt billigt med kuddar och gud vet hur många som behövs. Sy dem själv har jag ingen större lust med nu när det är sommar. 

Ni kanske har lite tips, ni brukar ju vara så bra på sånt
5 kommentarer:

 1. Alltså det är så fint i din köksträdgård!!
  Ja antingen kör du på lite marint med blå kuddar, eller så kör du naturtema med lite grå/ beige/vita toner. Många tipsar om HM Home som har mycket fina kuddar till bra pris och det har de verkligen :)
  Det får bli mitt tips!
  Ha en fin dag! Idag är skrutteluttan piggare och vi ska till doktorn idag.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Helt underbart!
  Jag är ju så blomtokig och på sommaren slår det ju slint med allt fint, så då blir det mest blommor i bloggen också.;-) Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg du har och jag håller med dig i allt om att det är bra att ha olika växter som blommar om varann. Här är det just nu Pionerna, fast mest i Grannens trädgård, som det nu finns några av i vaser hos mig....
  Tänk på att när du kommer till färgvalet av dynor att det ska passa med vitt, rött, grönt i trädgården. Vill du ha ett lugnt intryck eller färgsprakande?
  När vi slängde ut våra gamla Ikea soffor, så sparade vi alla dynor för ev framtida soffa utomhus.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Förstår ditt "bekymmer" det är ju jättesvårt att välja färger på utomhuskuddar och allt som hör därtill. Man vill ju ha sommar och färgglatt( iof har man blommorna till det), men samtidigt skall det vara noga uttänkt. Marint är ju fint och där ingår ju rött (husfärger)och vitt och blått. Som Ekenäs skriver. Finns fler som tycker att man inte kan ha marin stil om man inte bor nära skärgården, sånt skiter jag i ;). Du hittar säkert på nåt. Lycka till!
  Tack för kommentaren på min blogg, mitt jobb är väldigt kul och omväxlande. Jag gled in på ett bananskal, inte många sökande.

  Önskar att jag hade lika gröna fingrar som du, mina är mer åt limegröna hållet :)

  SvaraRadera
 5. Hej!!
  Vad länge sedan det var jag kikade in hos dig...
  -Kör på blått, låter ju jättepraktiskt om du redan har en del. Sen är det ju aldrig fel att blanda upp med lite vita, gråa och beigea toner...

  Satt och kikade bland dina köksinlägg och fick se att ni har er spis i hörnet. Sitter mitt uppe i köksplanering och har tänkt mig att min spis skall stå i ett av hörnen. Är du nöjd med den placeringen??
  Har du några andra bra kökstips tar jag tacksamt emot dessa oxå ;)

  Ha det så gott!
  Kramar Ida

  SvaraRadera