lördag 8 juni 2013

Ostronskålar - valet och kvalet



Tjingeling på er. 
Lördag å allt idag är det, hade hoppats på bättre väder i helgen men man kan ju inte få allt här i livet. 
Vi har ÄNTLIGEN börjat med nya uteplatsen nu i köksträdgården. Grundat brädorna till nya planket/staketet som blir liggande brädor och även börjat få dit lastpallarna. Men målningen.......jag har nog totalt lessnat på det genom åren. Det är så otroligt tråkigt. Nu är det iaf bestämt att det blir vitt vitt vitt. Ja, det blev bäst så istället för att blanda både svart och vitt samt det gråa i betong, singel, marksten mm. Tyras lilla möbel och parasoll är ju också vit. 
Tacksam för era råd tidigare. 

Nu skulle jag iaf behöva lite smakråd igen av er. Jag har länge trånat efter dessa underbara ostronskålarna från mateus. De finns visst i tre storlekar och jag vill ha en skål/tallrik som inte är för stor och inte heller för liten (anar att det är mellan jag tänker på). Den är tänkt att ha till en pastalunch eller en god sallad för en person (tänkte köpa två stycken, en till mig och en till maken först). Är det då den lilla, mellan eller stora som passar bäst tror ni?
Sen kommer vi till färgen. Är sugen på den ljusrosa eller gråa. Vi har vitt porslin annars om man ska matcha till det (vilket både ljusrosa och grått gör). 
Vad säger ni? 


De är iaf väldigt fina och dyra. Känner att jag vill vara ganska säker på färgen då jag antagligen måste beställa dem på nätet. Vet ingen häromkring som säljer just dessa. 

Vet ni hur jag tänker..... funderar faktiskt om de ljusrosa gör sig bättre med mat i än de mörkare gråa. Om det ser fräschare ut vill säga?

Jaja, shoot

Vad säger ni?


6 kommentarer:

 1. Kul o komma igång med staketet, men ja tråååkigt o måla!

  Hmmm antar att mellan storleken är bäst. Men färg..... nja jag gillar ju båda färgerna. Hade du tänkt nå assietter också? Isf hade jag tagit rosa skålar o grå fat. Men om du bara ska ha skålarna hade jag nog tagit gråa iaf.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Vitt staket är finast ;)

  Storlek är svårt, men det låter ju som en mellan skulle vara bra. Färg hade jag valt grå, för jag hade inte tröttnat på den färgen. Jag köpte ett rosa matteus fat som jag sen bytte till vitt, för jag blev så osäker på om jag skulle vara nöjd länge med färg. Men det är ju så upp till var och en :) Den rosa är väldigt fin i färgen i alla fall.

  Ha en fin kväll!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Dom skålarna är bara såå fina! :)
  Dom rosa är jättefina tycker jag. Tror jag hade valt det.

  Kram Verra

  SvaraRadera
 4. Svårt med färgval. Jag gillar rosa men har rött kök så här hade det blivit grå eller någon helt annan färg. Storleken kan också vara knepig. Beror ju så på vad man mest kommer använda dem till. Men liten låter ju litet om man vill kunna ha pasta eller annan varm mat i dem. Angående målning har vi ganska lite målat i trädgården. Jag gillar träfärgat men det kanske inte är något alternativ hos dig.

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Jag tycker båda färgerna är underbara! Skulle nog ha valt grå själv, för jag tror de är snyggast till sallad med tomater, röd/orange paprika, rödbetor och så. Grå känns lite neutralare då. Själv har jag en ljust vårigt grön som jag älskar!

  SvaraRadera
 6. Jag har de gråa. Det ångrar jag. För det är faktiskt lite tråkigt. Så ta de rosa, de är ljuvliga!

  Kram

  SvaraRadera