söndag 23 juni 2013

Pioner i olika storlekar och färgerMånadens favoritväxt hos Anna Vattenkanna blir i Juni lätt som en plätt. Finns inget vackrare än en pion, knopp eller utslagen. Vi har både och här hemma, på baksidan har en buske redan blommat ut medan en annan inte hunnit öppna sig än. De två på framsidan ligger lite mer efter då det är mycket skugga där, men de är på väg. Men vad gör de när knopparna nästan är lika fina. Vi har mest "Shirley temple" här hemma, de är allra vackrast tycker jag. Vita med lite rosa stänk i mitten. 
 Tänk att de gigantiska pionbusken vi fick tidigare i sommar, överlevde flytten och ingen knopp ramlade av. Säkerligen helt fel tidpunkt att flytta den men vad gör man inte när man bli erbjuden. Hämtar släpvagnen, spadar och maken:) Nu växer den som tusan och snart blommar också.

Nu har vi så mycket pioner här hemma så jag kan plocka in några utan att det syns. Det har varit mitt mål det....7 kommentarer:

 1. Makalöst vackert, bland de finaste blommor som finns!
  Fick två av min mamma häromdagen, har satt ner dem med krukan i jorden tills jag vet vart jag ska ha dem. Sen antar jag att man får vänta ett par år tills de blommar, eller?

  Ha en mysig söndag vännen,
  kram Catta

  SvaraRadera
 2. De är så vackra.. Det skall bli pioner här när jag fått bort våra gamla fula rododendronbuskar som gjort sitt här nu..

  Ha nu en skön söndag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Helt rätt val, mina har inte slagit ut än, eller så har de redan blommat över.
  Vilken lyx att kunna plocka av dem. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 4. Såå himla vackra. Jag har inga pioner hemma men en stor buske i vårt andra hus som kommunen nyss löst in och ska riva då servicehuset/ålderdomshemmet ska byggas ut. Blir lite sugen att gräva upp den och plantera hemma nu när jag läser att du klarat en flytt av dem i fel årstid.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 5. Ja pioner är LJUVLIGA!
  Jag vet tyvärr inte vad nån av mina heter. Inte ens de två nya jag köpte i år, men dom har jag i alla fall lappen kvar till.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Bra val. Shirley är så söt så söt.

  Kram

  SvaraRadera
 7. nej, visst är de vackra.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera