onsdag 5 juni 2013

Nyttigheter i lådorna på muminhusetHär har vi ett litet bekymmer varje år. Otrolig värme och små lådor gör att det inte är så många växter som överlever på muminhuset. I år provade jag med några kryddor på värsta södersidan så får vi snart se om det går eller om de också dör. Men jag tycker att kryddor är väldigt tåliga annars mot torka så det borde fungera bra. Hoppas hoppas. 
I de andra lådorna blev det smultronplantor. Där ligger inte solen på lika mycket så där ska det nog gå att få lite härliga små röda bär. 


Nu tror jag att allt är planterat här hemma och frodas i värmen. 
Våra smulgubbar blommar som aldrig förr och hjälp vad gubbar vi kommer att få. 
Underbart!

Idag ska jag fundera ut vad vi ska ha för gottigt imorgon när det är Sveriges nationaldag. Någon form av tårta blir det nog. Vi brukar inte göra något speciellt denna dag men lite extra gott brukar det bli, det är ju ledig dag också. 

Brukar ni göra något speciellt på nationaldagen?


4 kommentarer:

 1. Så mysigt med ätbara saker på muminhuset!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det ser mysigt ut.

  Ja, jag har en massa övervintrade pelargoner ute och de är ju så underbara dessa blommor. Man blir alltid glad av dem.:-) Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint, håller tummarna att kryddorna frodas för fullt gör dig.
  Idag ska vi åka till Karlsborg o gå på nationaldsgsfirande, de är lite marknad och uppträdande o mysigt o gå runt på fästningen så de har blivit en liten tradition.
  Ha en fin dag
  Kram på dej

  SvaraRadera
 4. Så fint du gör det, och härligt med ätbart, hoppas nu de överlever och frodas :)
  Ska inte göra nåt särskilt idag, lite god mat och gott sällskap i form av svärmor :)

  Kram!

  SvaraRadera