fredag 28 juni 2013

Picknick i det gröna


Om det är något vi gör väldigt ofta på sommaren så är det utflykter. Det behöver absolut inte vara något speciellt utan det räcker men picknickkorgen. Vi kan åka till en strand, lekplats, vindskydd, äng eller bara på gräsmattan här hemma. Bred ut en filt och sen njuta av varandra och gofika. 

Hemmagjord rabarbersaft är poppis och så klart de härliga sugrören ska Tyra ha. Helst en hel låda med olika frukter eller några spröda kakor. Men allra godast är nog en lättare lunch. 

Förra veckan var vi till Järvzoo över dagen. Så mysigt att gå runt där bland alla djuren. Passar man på att haka på när de matar dem så får man se de skygga också som lodjur, järv, fjällräv, varg, björn mm. 


De söta ekorrarna som nästan åt ur handen på en. De var väldigt bortskämda då de bodde på grillplatsen efter halva vägen. 

Det är så roligt för barnen att komma nära djuren och få gå fritt på rampen runt. Mest intressant för Tyra var myrorna i år igen. Tur att vi har massor av dem även här hemma då. 

Nu packar vi picknick och styr kosan mot storstaden
Vill ni hänga med är det Instagram som gäller
lantligtismultronbacken

8 kommentarer:

 1. Jag älskar också picknick och att äta utomhus.
  Ha en fin dag i storstaden!
  Så fin Juni-mooodboard, och pion du visar!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Å där var det längesen vi var! Måste nog bli ett besök i sommar! Älskar Järvsö, hade jag inte bott här då skulle jag absolut bo där! :))
  Mums med rabarbersaft!! :)

  Känns som lådorna aldrig tar slut! Så kom och hjälp mig vetja! ;)

  Kram Bettan

  SvaraRadera
 3. vilka härliga bilder och vilken bra ide .. utflykt är ju en toppen ide,
  önskar dig en härlig sommar dag .

  SvaraRadera
 4. Vi har också haft picknick idag, i lilla rosa prinsesstältet på tomten...Bara ordet picknick lockar ut barnen, vi behöver inte ta oss så långt. Härligt!

  SvaraRadera
 5. Låter så mysigt och ser gott ut också.
  Kram
  HAnna

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder! Här hade vi packat korgen och skulle picknicka på midsommar, men lagom till att dansen slutade började regnet ösa ner. Så det fick bli lite snabbfika ståendes under paraplyet istället, inte riktigt som vi tänkt men sonen var glad ändå:) Järvsözoo låter urmysigt! Kram/tanja

  SvaraRadera
 7. Man är för dålig på att turista hemma, tycker jag. Småutflykter runt omkring hemma är sååå mysigt. Med en liten picknik korg: :) Precis som du skriver. :)

  Kram Åse

  SvaraRadera
 8. Allt smakar ju så mycket godare utomhus också :)
  Ha en fin kväll!
  Kramar

  SvaraRadera