Hej!
Oj, vad många mail jag fick efter igår, och ni som är rädda att jag inte ska lägga ut så många fler recept kan vara lugna, det kommer jag att fortsätta göra. Bakning och inredning är ju min stora passion, så varför inte kombinera det.
Här kommer därför det otroligt goda Rosmarin brödet. Det blir precis som Ciabatta, en härlig skorpa på brödet.
Rosmarinbröd
4 st
25 g jäst
3 dl 37 grader vatten
1,5 tsk flingsalt
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
3 msk färsk rosmarin (går lika bra med basilika)
6-7 dl vetemjöl
Lös jästen i vatten. Tillsätt resten och låt degen bli ganska lös och lite klibbig. Pudra mjöl på degen och jäs under duk 1 timme.
Dela degen i fyra delar utan att knåda den för mycket, forma till fyra längder (lite kortare än kortsidan på plåten) och tvinna dem några varv till spiraler. Pudra över lite mjöl och jäs dem 30 minuter under duk.
Grädda dem i 250 grader i 12 minuter.
Låt dem sedan svalna på galler UTAN duk.
Ett väldigt gott alternativ till grillningen i sommar.
ser finfina ut!
SvaraRaderaSmakar säkert toppen med lite tzatziki:)
Mmm vad gott det ser ut. Här bakas i vanliga fall mest fikabröd men just nu bakas det ett mörkt matbröd i köket. Kanske det ger mersmak så hon kan prova att baka dina bröd.
SvaraRaderaHa en skön kväll, kram Ing-Britt
Mmmmm vad smarrigt bröd.Ser kanongott ut.Tack för receptet.Ha nu en skön kväll.Kraaam Rita ♥
SvaraRaderaThank you so much for this recipe!!! I am going to put this in my make often recipe box! Mmmm...looks so good!
SvaraRaderaHave a great week!
Chris :o)
Hej Teres!
SvaraRaderaDet saftas i munnen och längtar till grillat och doppa brödet i grillspat. Yammi.
Har själv bakat liknande fast i lergryta.
Ska ta och testa "ciabattan"
Kramis
Hej!
SvaraRaderaSer underbart gott ut! Älskar hembakat bröd;)) Och vilken fin spillkum och glasburk på första bilden ;)
Hoppas du har en fin kväll!
Kram Jenny
men så underbart gott!
SvaraRadera