Hej!
Jag hittade mitt sista borttappade inlägg nu och det kommer här...
Alla kryddor utom basilikan är nu planterade i köksträdgården, jag täcker över med fiberduk om det är risk för frost. Basilikan är väldigt känslig mot det mesta så den får vara inne några veckor till. För tillfället har jag Thailändsk basilika, klot basilika och citronbasilika.
Thai basilikan är lite starkare med en extra kryddning, klot basilikan växer som ett klot eller bollpil och har ganska småa blad, citron basilikan smakar precis som det låter.
Den vanliga basilikan brukar jag ha massor av. När det blir höst så klipper jag ner allt och fryser in i små burkar. På så sätt har jag färsk basilika i maten hela vintern. Ibland är det kanon då man kommer på att baka focaccia någon kväll till maten och så har man ingen färsk basilika hemma.
Vilka fina odlingar du har :) Det är så mysigt med just kryddor tycker jag. De har lixom allt, doft, ätbara och vackra att titta på :)
SvaraRaderaHoppas du får en trevlig dag! Kram
Åh va läckert med flera olika "sorter" av samma. Basilika är ju sååå gott.
SvaraRaderaOch vilken underbar kruka du planterat dom i.
Ja du det där med sötsuget är ju ett problem som man har svårt att komma sig ifrån. =)
Ha en fin Måndag
Kram Dessie
Vad fint att sätta i det hjärtat. Basilika är en mumsig krydda!
SvaraRaderaHa en fin dag. Kram Josefin
Det är ju så gott med färska kryddor i maten :)
SvaraRaderaHa en skön måndag!
Kram Anna
vilken fin kruka :D
SvaraRaderaDu är så duktig och pysslig. Ser så fint ut och låter så lätt för dig i din trädgård medans jag aldrig får till det förutom med allt ogräs som gärna växer ;).
SvaraRaderaHa de så bra, kram Ing-Britt
Basilika är en verklig favorit här också. Men jag har inte lika många sorter som du... Måste prova - framförallt lät Thaibasilika spännande!
SvaraRaderaHa en fin start på veckan!
cathrin
Vilka fina bilder och vad fint och pyssligt du gjort. Eftersom jag säljer dessa krukor borde jag ju kunna unna mig själv en och göra likadant i, tack för tipset!
SvaraRaderaKram Barbro
Men det var väl den sötaste kryddodling jag har sett.
SvaraRaderaKramis
Vilken rar liten odling. Jag visste inte att basilikan var så pass känslig. Vad man har att lära :-)
SvaraRaderaHa det gott
Så sött att odla i hjärtat! Färska kryddor hör liksom sommarens mat till. Ha en fin dag!
SvaraRaderaKram Pia
Vad fint det ser ut! Jag brukar göra pesto på min frysta basilika. En smak av sommar mitt i vintern! ;0) Ska nog ta och prova på lite fler sorter. Blir så inspirerad!
SvaraRaderaKram/ anna
Åh, vad härligt det ser ut!
SvaraRaderaKram/M